کارما چیست؟ 11 اصل و قانون کارما
تعریف کارما:
کارما یا کرمَه یا کرمن(به سانسکریت: कर्म) (به انگلیسی: Karma) در لغت به معنی زیستکار یا عملکرد فرد در زندگی است. این عملکردها ذاتاً و به طور خودکار نتایجی (انتقام کیهانی/الهی) را در این زندگی و زندگی بعد به دنبال دارند. بدین معنی که در این بیت از شعر مولانا میبینید «هر چه کنی به خود کنی گر همه نیک و بد کنی».
اما در یک تعریف ساده و اولیه، کارما به قانونی اشاره دارد که بر اساس آن، «اتفاقاتی که در زندگی آینده یک فرد رخ میدهند، حاصل تفکرات و اعمال فعلی او هستند». اما آیا این تعریف، برای بیان تمامیت این قانون جهانی کافی است ؟؟؟ قطعا خیر...
کرمن (karman) یکی از اعتقادهای دینی هندوها است که نخستین بار و به تفصیل در متون اوپانیشادی بیان شده است. کرمه به معنی عمل و در اصطلاح عبارت است از «نتیجه اعمال انسان که اگر خوب باشد موجب سعادت و اگر بد باشد موجب گرفتاری او می شود». قدمت استفاده از واژه کارما، به ۷ تا ۱۰ هزار سال قبل از میلاد مسیح باز میگردد. در آن زمان، این کلمه هیچ معنی و اهمیت اخلاقی نداشت و تنها به آیین و مراسم قربانی کردن دین ودیایی اشاره میکرد.
با این حال، از آنجایی که آیین قربانی کردن در طول قرنهای بعدی توسط کاهنان برهمن به عنوان یک مراسم جداگانه و مستقل از خدایان در نظر گرفته شد، این کلمه به مرور زمان حاوی یک قانون و ارزش اخلاقی تلقی شد.
اصطلاح کارما با گذشت زمان، به قانونی تبدیل شد که اعمال و نتایج را به هم متصل میکند. بر این اساس، اتفاقات خوب و بد تجربه شده در این زندگی، مجموع اعمالی است که در این زندگی و زندگی قبلی انجام شده است. این تعریف به عنوان قانون کارما شناخته شده و به عنوان یک قانون طبیعی و جهانی، در نظر گرفته میشود.
قوانین کارما:
بریم با هم ۱۱ قانون کارما رو مرور کنیم...
قانون اول: قانون بزرگ یا قانون علت و معلول:
این قانون به ضرب المثل معروف “هر چه بکارید همان را درو خواهید کرد” اشاره دارد.
قانون دوم: قانون خلقت:
یعنی اگر به دنبال چیزی هستید، باید چیزهای دیگر را رها کنید تا فضای کافی برای آمدن آنچه که در نظر دارید، باز شود.
قانون سوم: قانون رشد و تواضع:
این قانون میگوید که رشد از درون شما شروع میشود!!! برای ایجاد یک تغییر مثبت در جهان، ابتدا باید از خودتان شروع کنید.
قانون چهارم: قانون مسئولیت:
بر اساس این قانون، شما مالک و مسئول تمام اتفاقاتی هستید که در زندگی، برایتان رخ میدهند. به عبارتی دیگر، هر اتفاقی که برای شما رخ میدهد، دقیقا به خاطر خودتان است. پس نباید به دنبال یک دلیل بیرونی برای مشکلات خود باشید.
قانون پنجم: قانون اتصال:
قانون اتصال بر این اصل استوار است که همه چیز در زندگی گذشته، حال و آینده شما، به صورت زنجیروار به یکدیگر مرتبط و متصل است.به صورت کلی یعنی "آینده شما نتیجه کارهای امروز شماست".
قانون ششم: قانون تمرکز:
تمرکز همزمان روی چیزهای زیاد، می تواند سرعت شما را کاهش داده و منجر به ناامیدی و منفی بافی شود. به همین دلیل است که قانون تمرکز شما را تشویق میکند که "در یک زمان واحد، فقط روی یک چیز تمرکز کنید".
قانون هفتم: قانون بخشش و مهماننوازی:
اجازه دهید این قانون را با یک مثال به شما توضیح بدم؛ مثلا اگر دوست دارید در یک دنیای صلحآمیز زندگی کنید، سعی کنید روی ایجاد صلح برای دیگران متمرکز شوید و در این راستا، تلاش خود را افزایش دهید.
قانون هشتم: قانون اینجا و اکنون :
باید هر روز به عکس چیزی که قصد دارید به آن برسید؛ نگاه کنید و بگویید "من الان اینجام و این مال من". به عبارتی دیگر، اگر بیش از حد روی رویدادها متمرکز شوید، آنها را دوباره زنده خواهید کرد.
قانون نهم: قانون تغییر:
تغییر مسیر جدیدی به شما میدهد تا بتوانید آیندهای جدید و نسخه بهتری از خود بسازید. فارغ از الگوها و اتفاقات گذشته، همواره میتوانید با ایجاد تغییرات، به یک نتیجه تازه امیدوار باشید. به عبارت دیگر گذشته اینقدر تکرار میشود تا شما تصمیم جدیدی بگیرید.
قانون دهم: قانون صبر و پاداش:
برای ایجاد تغییر در آینده، باید روی اقدامات امروز خود، ثابت قدم باشیم. باید یک رویه ثابت و مشخصی را در نظر بگیریم. صبر در این قانون کلید پیروزی است.
قانون یازدهم: قانون اهمیت و الهام:
زمانی که به تقویت انگیزه نیاز دارید یا احساس میکنید هدف مشخصی در زندگی ندارید، میتوانید با تاکید و توجه به قانون اهمیت و الهام، حال خودتان را خوب کنید. چون این قانون به شما میگوید که "در هر شرایطی، نباید نقش خودتان را در هستی فراموش کنید"
شما با یک موهبت، ماموریت و هدف خاص متولد شدهاید که تنها شما میتوانید با منحصر به فرد بودن خود، آن را به دنیا بیاورید. به اشتراک گذاری واقعی مهارتها و هدایای خود، دلیل حضور شما در هستی است.
راستی شما به کارما اعتقاد دارید؟؟؟؟
نظر خودتون راجب کارما زیر همین مطلب به اشتراک بگذارید...
توضیح جامعی بود ممنون